Новини - България

Георги Гелев: Увеличените заплати в ЦСМП-София вече са преведени
Прочетена: 1562 пъти

Още вчера ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ в София (ЦСМП - София) е превело възнагражденията на служителите си с дългоочакваните увеличения, обяви директорът д-р Георги Гелев.

"И не само увеличението! Всички заплати, заедно с ДМС-та и допълнителните бонуси", категоричен беше шефът на столичната Спешна помощ.

Всичките 942-ма служители на щат в ЦСМП - София чакат обещаното 20% увеличение на заплатите си от 1 януари 2016 година. По думите на д-р Гелев ръководството е получило парите от Министерството на здравеопазването в края на април и до края на май е водило преговори със синдикатите за разпределението на допълнителните възнаграждения. За общото им решение е подписан протокол, а всички суми вече са преведени и служителите би трябвало да ги получат до края на седмицата.

 

По силата на споразумението начинаещ лекар без нито ден трудов стаж в ЦСМП ще взима 1260 лв. с перспектива сумата да се увеличи до 1370 лв. в рамките на следващата година. Когато същият лекар придобие специалност, заплатата му ще скача до 1480 лв., а ако придобие втора, ще стига до 1500 лв. (без допълнителното материално стимулиране).

 

Всички тези разходи са осигурени отделно и няма да нарушат рамките на годишния бюджет от 18,2 млн. лв., категорични са от ЦСМП-София.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития