Събития -

август 2016

ПВСЧПСН
    
17 август
Сряда
Фотоизложба "47 усмивки" в подкрепа на хората със синдром на Даун
Морска градина
гр. Варна
18:00 - 23:55 ч.

На 17.08.2016 г., сряда, от 18 ч. в Морската градина на град Варна ще бъде официално открита фотоизложбата "47 усмивки" в подкрепа на хората със синдром на Даун.

 

Фотопроектът стартира през 2015 г., а името му е взаимствано от красотата и естествения образ на хората с нетипичния синдром. Те са притежатели на 47 хромозоми, с една в повече от "стандартния" човек, а усмивката определено е техният запазен знак.

"Чрез фотографията целим да покажем непознатия за обществото образ на децата, младежите и възрастните със синдром на Даун. Да изтъкнем характерни за тях физически и емоционални черти. Да внушим естествената идея за това, че те са неразделна част от живота на всички нас. Да дадем шанс на хората да се докоснат до техния свят, виждайки го през очите на свободен и непредубеден човек", споделят организаторите на фотоизложбата от Сдружение "Родители на деца със синдром на Даун".

Фотоизложбата ще остане в Морската градина на Варна до 15 септември, а в проекта участват Жана Бергендорф, Маги Джанаварова, фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне", The Center, вокална формация "Бънджи сингърс", както и Катерина Шабаркова от детската танцова формация "Огледало".