Галерия - Фото

Фондация „За Нашите Деца“ отбеляза 1 юни с празник и нова комбинирана площадка за игра
Прочетена: 217 пъти

Фондация „За нашите деца“ отпразнува Деня на детето - 1 юни с голямо тържество в двора на Център за обществена подкрепа „Света София“. По време на събитието бе открита и комбинирана площадка за игра на деца с увреждания. Лентата преряза 4-годишната Дина.

 

Площадката е предназначена за деца на възраст от 0 до 12 години. Изграждането й  е финансирано изцяло от АбВи България, а проектът е изготвен безвъзмездно от „Иво Петров Архитекти“. Уредите на площадката са напълно съобразени с децата със специфични нужди, и са предвидени да стимулират тяхното развитието както и да подкрепят семействата им в грижите за тях.

„Бих искал да уточня, че средствата за тази площадка бяха дарени не само от компанията, но и от нашите служители. Всъщност, самите служители избраха да подкрепят именно тази кауза и аз им благодаря за тяхната социална отговорност! Надяваме се, че чрез играта децата да се научат да бъдат толерантни към различните и да ги приобщават“, каза Кирил Николчев - изпълнителен директор на АбВи България.

Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“, поздрави присъстващите на събитието с думите:

„Първи юни е истинският ден, който ни дава увереност, че именно ние сме хората които няма да допуснат българските семейства да се разпадат поради бедност, или поради социална изолация, ние сме хората, които ще подпомагаме всяко дете, и различното дете, да получи равен шанс и да развие своя пълен потенциал. Ние сме хората, които вярваме, че приемното семейство е изключително ценен потенциал на българското общество и че всяко приемно семейство заслужава уважение и много активна подкрепа. С днешния ден ние ще поставим началото на промяната в този кът на нашата столица. Миналата година, когато откривахме Детска къща зад прозорците на тази сграда ни гледаха 22 деца, чийто живот беше различен, без семейна любов и грижа. Тогава се роди нашата амбициозна идея в тази сграда ние да дадем живот и надежда не само на тези деца, нашата амбиция е поне на още 400 деца да окажем активна подкрепа. Моята надежда е до края на тази година с ваша помощ тук да е новият Комплекс за ранно детско развитие. И той да бъде място за подкрепа, място за надежда, място за нови мечти.“

Специална изненада за празника поднесе екипа на Детска къща, който почерпи всички деца с – вкусна торта! За настроението им се грижиха приказни герои, с които малки художници развихриха уменията и въображението си, изрисуваха лицата и ръцете си, се преобразиха се във феи и рицари, майсториха книжни фигурки. Скачаха и играха на воля в голям надуваем замък.


За децата бяха осигурени много лакомства, захарен памук и специален сладолед, който раздаваха с председателят на настоятелството на фондацията Максим Бехар, Георги Камов - член на настоятелството и Иванка Шалапатова.

 

На събитието присъстваха заместник-министрите на труда и социалната политика и на образованието Росица Димитрова и Деница Сачева, Савина Савова - кмет район Възраждане, Мина Йовчева - директор на Дирекция „Социални дейности“.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития