Новини - Свят

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ФАРМАЦЕВТИЧЕН ПАЗАР ЩЕ НАРАСНЕ ДО 206 МЛРД. ЕВРО
Прочетена: 451 пъти

Според прогнозата на изследователската компания Evaluate, обемът на европейския фармацевтичен пазар ще нарасне от 169 милиарда евро през 2015 г. до 206 милиарда евро през 2022 г. Годишният темп на растеж (CAGR) ще бъде 3,25%, съобщава thepharmaletter.com.

 

Според доклада на Evaluate, ръстът се дължи предимно на иновациите в онкологията, както и на напредъка в други терапевтични области, които включват заболявания като множествена склероза, хронична сърдечна недостатъчност, ревматоиден артрит и болест на Алцхаймер.

 

Според прогнозите на експертите, до 2022 година лекарството Humira (adalimumab) на AbbVie ще загуби лидерската си позиция в Европа по обем на продажбите (1,46 милиарда евро). На първо място се очаква да излезе лекарството Xarelto (rivaroxaban) на Bayer с прогнозен обем на продажбите от 2,61 млрд. евро.

 

Очаква се спад на продажбите в Европа на лекарства за лечение на хепатит.

 

До 2022 г. в TOP10 ще влязат 5 от лекарствата за лечение на онкологични заболявания, всички от които са в процес на клинични проучвания, с изключение на Herceptin (trastuzumab) на Roche.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития