Новини - България

Европа предлага финансова помощ за безопасни условия на труд в болниците
Прочетена: 461 пъти

Лечебните заведения в страната, които искат да осигурят безопасни условия на труд за своя персонал, ще могат да кандидатстват за финансова помощ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Крайният срок е 14 юни, а максималната стойност на един проект е 391 116 лв., съобщават от Българския лекарски съюз (БЛС).

 

Със средствата могат да се закупят колективни предпазни средства за болничния персонал, както и специално работно облекло. Също така може да се организира служебен транспорт от и до работното място и различни социални придобивки (места за хранене, дневни занимания с деца, помещения за спорт и отдих и други). Парите могат да бъдат похарчени и за текущи ремонти.

 

В графата "допустими разходи" са включени още мобилни системи за пречистване на въздуха в помещенията (системи за аспирация и вентилация), хирургични ръкавици, маски и очила, абокати с предпазители срещу убождания, летни и зимни престилки, туники, панталони (включително такива с тефлоново и силиконово покритие), медицински обувки и прочие. Разходи могат да се правят и за безконтактни диспенсъри за дезинфектанти, калцуни, халати, грейки-елеци, антистатични чехли, ортопедични антибактериални обувки, бактерицидни лампи и други.

 

Повече информация можете да откриете ТУК.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития