Любопитно -

Еректилната дисфункция може да е знак за сърдечно заболяване или диабет
Прочетена: 517 пъти

Еректилната дисфункция, по-позната като импотентност, се среща най-често при мъже над 55-годишна възраст, но засяга и по-млади мъже. Това може да е ранно предупреждение за сериозно заболяване, затова прегледите при специалист са важни не само заради сексуалния живот, но и заради цялостното здравословно състояние на мъжете.

 

Ако сте на възраст над 55 години

 

С напредване на възрастта настъпват редица промени в тялото и е по-вероятно да се появят условия, които могат да допринесат за еректилна дисфункция като висок холестерол и кръвно налягане, хормонални проблеми и втвърдяване на артериите, твърдят специалисти.  Освен всичко, хората над 55-годишна възраст приемат повече лекарства, а проблемите с потентността са страничен ефект на някои от тях.

 

Ако сте на възраст под 55 години

 

Психологически проблеми или сърдечно-съдови заболявания могат да бъдат причина за еректилната дисфункция в по-ранна възраст. Диабетът е друго вероятно заболяване. Състоянието може да причини увреждане на нерв и стесняване на артериите в пениса. Националният институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания в САЩ изчислява, че 35-50% от мъжете с диабет са страдали от еректилна дисфункция, пише електронното издание health.com.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития