Новини - България

Емил Райнов, БСП: Мислим за отпадане на пръстовите отпечатъци
Прочетена: 488 пъти

Тезата, според която априори всеки е престъпник, затова дава пръстов отпечатък, е пълно безумие. Това коментира депутатът от БСП и член на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Емил Райнов след днешното й заседание.

 

По думите му левицата дори възнамерява да води разговори с новото правителство за отпадането на системата на пръстова идентификация в болниците. 

"Мисли се в посока да отпадне, но това не означава, че не трябва да има контрол. В момента нежеланието за ефективен контрол се прикрива с едни други мерки, срещу които всички протестираме", коментира Райнов.  

Според него контролът върху дейността на договорните партрьори на здравната каса трябва да се упражнява от нейните служители. В момента цялата институция се занимава с едно-единствено нещо, а именно - разпределянето на годишния бюджет. 

"Това е несериозно. Става въпрос за нашите пари. И не съм съгласен, когато ми твърдят "даваме за следващата година 247 млн. лв.". Те не ги дават от техния джоб. Това са нашите пари", категоричен е Райнов.

 

Слава АНАЧКОВА

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития