Новини - България

Ехографи за 2,6 млн. лв. ще получат държавни и общински АГ-клиники до края на годината
Прочетена: 178 пъти

Най-късно до началото на декември акушеро-гинекологичните отделения и клиники на областните болници, университетските АГ-клиники „Майчин дом“ в столицата, УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив и СБАЛАГ „Проф. Георги Стаматов“ във Варна, както и двете столични общински АГ болници - „Св.София“ и „Шейново“ ще получат нова ехографска 2D и 3D апаратура на обща стойност 2 621 992 лв. с ДДС. Това показват публикуваните на сайта на Министерството на здравеопазването за обществено обсъждане технически условия и изисквания за участие в открита процедура по Закона за обществените поръчки. Поръчката ще бъде обявена в близките дни в условията на спешност.

 

Средствата са за 33 2D и четири 3D ехографа от висок клас ще бъдат осигурени по предварително дефиниран проект „Подобрено качество на пренаталната диагностика и неонаталните грижи“ в рамките на програма BG 07 „Инициативи за обществено здраве“ с финансиране по Норвежкия финансов механизъм и Финансовия механизъм на европейското икономическо престранство, информират още от здравното ведомство. Предварителното публикуване на техническите изисквания и условия, според министерството, гарантира максимална прозрачност при провеждането на обществената поръчка, както и равнопоставеност за всички участници в нея.   

 

Минималният гаранционен срок на апаратурата ще бъде 36 месеца след сключването на договора, но не по-кратък от обявения от производителя. Спечелилият поръчката ще трябва да отговаря на условието да може да осигурява оригинални резервни части за срок не по-кратък от 6 години след изтичането на гаранционния срок, а така също и да може да гарантира денонощна поддръжка в режим 7/24 часа и максимално време за реакция при повреда не по-дълго от 4 часа, се отбелязва в публикуваните технически изисквания. Към апаратите ще трябва да бъдат осигурени още абдоминални и вагинални трансдюсери с възможност за извършване на биопсия, както и принтерни устройства.

 

Коментари и предложения относно съдържанието на документа могат да бъдат изпращани на електронен адрес: vmitkova@mh.government.bg до 12.00 часа на 07.09.2017 г., допълват още от здравното министерство.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития