Новини - България

Двегодишно дете от Пловдив е със съмнение за морбили
Прочетена: 3082 пъти

Двегодишно дете от пловдивския квартал "Столипиново" е било прието в инфекциозно отделение със съмнения за морбили, съобщава Министерството на здравеопазването.

 

Информацията е била подадена от Районната здравна инспекция - Пловдив (РЗИ-Пловдив), след като от лечебното заведение са сигнализирали за случая. На третия ден от болничния престой детето е получило характерния за дребната шарка обрив, но данните за болестта тепърва ще се потвърждават чрез лабораторно изследване в Националната референтна лаборатория на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

 

Няма данни на детето да е извършена задължителната имунизация на 13-месечна възраст. По информация на близките семейството е пребивавало скоро в Германия и Румъния.

 

Министерството на здравеопазването е предприело всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на заболяването. При необходимост ще се пристъпи и към имунизация на групи от населението извън имунизационния календар, допълват от здравното ведомство. 

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития