Новини - България

Доц. Костадин Ангелов: Не съм подавал документи за ректор на МУ-София
Прочетена: 760 пъти
Снимка: Фейсбук

Директорът на университетската болница "Александровска" доц. Костадин Ангелов декларира подкрепата си за настоящия ректор на Медицинския университет в София проф. Вихра Миланова. 

 

В личния си профил във Фейсбук той обяви за незаконно свиканото Общо събрание за смяната на проф. Миланова и напълно опроверга слуховете, че възнамерява да се кандидатира за ректор на висшето училище.

 

Публикуваме поста му с незначителни съкращения.

 

"Искрено се забавлявам, но не се изненадвам на писанията, свързани с мен. Държа да бъда коректен с всички. Мразя лъжата, заплахите, безумната борба за кокала, апаратните войни. Ненавиждам болните амбиции на болните хора и пенсионерските страсти на майсторите на кафета. Не обичам бяло сладко", написа доц. Ангелов в профила си във “Фейсбук“.

"Винаги съм гледал хората в очите и съм държал на дадената дума. Фактите към момента са следните – имаме законно избран ректор и незаконно свикано Общо събрание с мотиви, които са неверни", посочва Ангелов.

"Не участвам в измислени отбори. Не ме е страх да бъда себе си. Очаквам още удари под кръста, но това е стилът на слабите. Да, лъжата и беззаконията ще останат в миналото, колкото и да е трудно за бившите..."

"Държа да бъда ясен! Аз съм Изпълнителен директор на "Александровска". Поел съм ангажимент към всички служители в болницата и няма да ги подведа. Ще продължа да работя работата, която обичам. Ще се боря за интереса на "Александровска" и нищо друго.

Не съм подавал документи за ректор. Нямам такива амбиции в момента. И както ни припомни преди дни нашият ректор проф. Миланова думите на Еклесиаст от Библията: "Има време за всяко нещо, и срок за всяка работа под небето...".

Успех, госпожо Ректор!", завършва доц. Ангелов.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития