Новини - България

Допълнителен формуляр ще уточнява цената на клиничните пътеки
Прочетена: 341 пъти

Допълнителен формуляр, придружаващ епикризата, ще информира пациентите не само за манипулациите, които са им били извършени в болницата, но и за техните цени. Документът всъщност ще служи за ориентир дали клиничните пътеки са подценени или надценени, стана ясно на среща на вицепрезидента на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов с вицепремиера и служебен министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, състояла се днес.

 

Очаква се скоро да бъде свикано заседание на отрасловия съвет, на което да бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на заплатите в звената, които се финансират от бюджета на министерството, разписани от предишното ръководство на ведомството, допълват от пресцентъра на КНСБ.

 

Официално преговорите за сключването на Националния рамков договор (НРД) за медицинските дейности през 2017 г. между Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) ще започнат през следващата седмица.

 

По думите на министър Семерджиев пък подписването на НРД ще се състои до края на февруари, съобщават от пресцентъра на КНСБ.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития