Новини - България

Доброволци ремонтират детската площадка на Националната кардиологична болница
Прочетена: 555 пъти

Детската площадка в парка пред отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница (НКБ) ще бъде ремонтирана и обновена, съобщиха от Асоциация „Детско сърце”. Инициативата е в рамките на Седмицата на гората. Тя привлече много доброволци – студенти, лекари, архитекти, членове и приятели на асоциацията. Всички те положиха в неделя доброволен труд в полза на сърдечноболните деца.  

 

Целта на инициативата е малките пациенти на кардиологичното отделение да имат подходяща екологична среда при възстановяването им след сърдечна операция и по време на престоя им в болницата.

 

Това е първият етап от обновяването на площадката, като той включва почистване на парка и тревната площ, премахване на металната конструкция от съществуващия детски кът.

 

Следваща стъпка ще бъде архитектурно проектиране на площадката, което ще се осъществи с дарителски средства. Асоциация "Детско сърце" и Националната кардиологична болница се надяват и на помощта на община „Илинден” за цялостното възстановяване на детския кът в 50-годишния парк на болницата. Очаква се в началото на лятото дейностите да приключат и децата да имат обновено място за игри извън болничните стаи.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития