Новини - България

До края на март: Областните болници трябва да представят оздравителните си планове
Прочетена: 442 пъти

Вицепремиерът и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев се срещна вчера с директорите на 26-те многопрофилни областни болници в България, за да обсъдят ситуацията с нарастващите болнични дългове, съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

„От 2010 година насам финансирането на болничната помощ от НЗОК е нараснало с 538 милиона лева. В същото време дълговете на болниците с държавно участие са се увеличили със 170 милиона лева“, каза министър Семерджиев.

Главният секретар на МЗ Стоян Стоянов представи изготвения финансов анализ за дейността на 62 болнични лечебни заведения с държавно участие в страната, като акцентира върху показателите на областните болници.

 

Директорите им от своя страна очертаха основните проблеми, пред които са изправени, а министерството се ангажира да потърси оперативни и законодателни механизми да им помогне.

„Трябва да действаме по-стратегически заедно“, подчерта министър Илко Семерджиев.

Според него един от ключовете към преодоляването на дълговете е доброто управление на болниците в унисон със закона и с интересите на пациентите.

 

До края на март Министерството на здравеопазването очаква от директорите на областните болници оздравителни планове за представляваните от тях лечебни заведения.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития