Новини - България

До две седмици обявяват доклад за финансовото състояние на държавните болници
Прочетена: 769 пъти
Снимка: Министерство на здравеопазването

„Години наред не е имало системност при управлението и контрола на голяма част от държавните дружества. Показателен пример за това е областната болница в Ловеч“, констатира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на разширена среща за състоянието на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на здравно министерство.

 

Пред депутати от всички политически сили от региона, представители на общините-съакционери в лечебното заведение и съвета на директорите на болницата министър Ананиев посочи, че до две седмици екипът му ще е готов с детайлен и изчерпателен анализ за финансовото състояние на лечебните заведения с над 50% държавна собственост.

 

„Вече сме преполовили работата по доклада и ще предложа дългосрочни и работещи решения за функционирането на държавните лечебни заведения“, посочи министър Ананиев.

 

В момента МЗ работи приоритетно в тази посока. Ежемесечното гасене на пожари чрез вдигане на запори, осигуряване на дарения, частично изплащане на трудови възнаграждения и подобни краткосрочни мерки не е устойчив начин за решаване на проблемите в болничния сектор, посочи още министърът по време на срещата.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития