Новини - България

Днес ще се проведе благотворителният концерт в подкрепа на „Българската Коледа“
Прочетена: 323 пъти

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще се проведе днес от 20:00 часа в Народния театър „Иван Вазов“. Темата на четиринадесетото издание на „Българската Коледа“, кампания 2016/2017 г., е „В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания“. Тази година спектакълът се реализира от екипa на „Глобал филмс”.

 

Oт сцената на Народния театър изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти ще подкрепят каузата, посветена на децата в беда. В благотворителния концерт ще участват известни български изпълнители: Райна Кабаиванска, Веско Ешкенази, Даниела Нинева и Лора Маркова, Миро, Графа и Виктория Георгиева, „Фондацията", Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Славин и Християна Лоизу, Люси Дяковска и A.V.A., Ненчо Балабанов, Крисия, българският представител в Детската Евровизия 2016 г. Лидия Ганева, Преслава и нейната сестра Ивелина, Бон-Бон, Ла Ти Да и деца от музикалното училище „Любомир Пипков", Фолклорен танцов ансамбъл „Пламъче", Николай Априлов и малкият актьор Марти, Ансамбъл „Чинари", Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева и малки гимнастички от нейната школа и илюзионистът Дани Белев. Лекоатлетката Мирела Демирева – спортист на годината за 2016 г., Кубрат и Tервел Пулеви, академик Александър Балкански и тримата му внуци, Алфредо Торес и неговото голямо семейство, Ирина Тенчева и Иван Христов с децата им, продуцентът Маги Халваджиян и неговият внук Еди също ще са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност към съдбата на децата в беда. Участие в спектакъла ще вземат и журналисти от трите национални телевизии БНТ, Нова телевизия и бТВ. Към призива за подкрепа ще се присъединят и българските войни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които направиха видеоклип, посветен на „Българската Коледа".

 

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, получили помощ от благотворителната инициатива на държавния глава.

 

Президентът Росен Плевнелиев, който също ще бъде на благотворителния спектакъл, е категоричен, че „Българската Коледа“ трябва да продължи своята благородна дейност и мисия.

„Целта е да се помогне на децата с тежки хронични заболявания чрез осигуряване на модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, за съвременно лечение, за рехабилитация в университетски и областни клиники. Стотици хиляди български граждани изпращат SMS на номер 1117. С всеки SMS те даряват 1 лев на дете в беда. Дълбок поклон пред всички! Продължавайте да го правите!“, призова държавният глава цитиран от БНР.

Благотворителният спектакъл ще бъде излъчен пряко по Нова телевизия, БНТ Свят и Българското национално радио.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития