Събития -

май 2016

ПВСЧПСН
      
     
8 май
Неделя
Дистанционен курс по медицинска генетика ще се проведе в МУ-Варна
МУ-Варна
гр. Варна/ Бертиноро, Италия
09:30 - 17:00 ч.

От 8 до 12 май 2016 г. млади специалисти, докторанти,  студенти и интересуващи се от възможностите и постиженията в областта на медицинската генетика ще имат за първи път в България и в Медицински университет – Варна да присъстват дистанционно на едно от най-елитните обучения в тази сфера - 29  Курс по медицинска генетика.  

 

Курсът ще се проведе в Бертиноро, Италия, под егидата на Европейската асоциация по човешка генетика (European Society of Human Genetics - ESHG), а обучението в Медицински университет - Варна ще бъде под формата на дистанционен лекционен курс с директно онлайн предаване на английски език, без превод и дискусия с лекторите.

 

Ръководители са проф. Х. Брюнер (Наймеген, Холандия), проф. Г. Ромео (Болоня, Италия), проф. Б. Вирт (Кьолн, Германия), а лектори са европейски лидери в областта на човешкия геномен анализ, клиничната и молекулярната генетика, епигенетика, предимплантационен скрининг и диагностика, етични аспекти в геномиката и др.

 

Подробности за програмата и записванията може да намерите на интернет страницата на МУ-Варна.

 

Събитието се подкрепя от  Медицински университет – Варна, Катедра по медицинска генетика, Българското дружество по генетика на човека и партньори от частния сектор и е без „такса участие". Предварително записалите се и посетили курса ще получат сертификат за участието си, издаден от организаторите на European Society of Human Genetics.