Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
16 декември
Петък
Дипломиране на 131 лекари от Факултета по медицина на МУ-Пловдив
Драматичен театър Пловдив
гр. Пловдив
11:00 - 13:00 ч.

На 16.12.2016 г., петък, 2016 г. от 11.00 часа в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив (ул. „Княз Александър I“ №38) ще се състои тържественото дипломиране на 66-ти випуск лекари на Факултетът по медицина към Медицински университет – Пловдив.

 

След шестгодишно обучение 131 дипломанти на Медицинския факултет ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина

 

91 от дипломантите са български студенти, а останалите 40 са чуждестранни - от Гърция, Белгия, Турция, Индия, САЩ и Великобритания.

 

С “отличен” успех от следването и държавните изпити са 43 дипломанти; средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.88, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.12.

 

Петър Русенов е пълният отличник (с 6.00 от следването и от държавните изпити) на випуска. Той ще бъде удостоен с плакет „Златен Хипократ”.

 

На церемонията ще бъде обявен и носителят на специалната Награда на факултета по медицина „Прометей“. Призът се връчва на излъчен от студентите-медици най-активен и инициативен по време на следването си завършващ студент.

 

Лекарската гилдия е подготвила също специални награди, които ще бъдат връчени от д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз.