Новини - България

Дерматолози ще преглеждат безплатно пациенти с акне
Прочетена: 449 пъти

Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия (ВМА) се включва в националната  образователна кампания "Заедно сме в борбата срещу акнето", съобщиха от лечебното заведение.

 

Прегледите ще се проведат идната сряда (12 октомври) от 09:00 до 13:00 ч. вкабинет 227 в поликлиниката на ВМА. Направления не са нужни, но е необходимо желаещите предварително да се запишат на тел. 02/ 92 25 809, като крайният срок е 11 октомври включително.

 

Консултациите ще се извършват от началника на Клиниката по дерматология д-р Весел Кантарджиев и колегите му - д-р Айлин Шеф, д-р Ирина Шаркова, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Златимира Дервенска.

 

Акнето засяга 90% от тийнейджърите, но само 15% от тях се консултират със специалист дерматолог. Акнето е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните.

 

Акнето не е просто естествен феномен, съпътстващ съзряването и е важно да спрем да говорим за него, като явление, което ще премине от само себе си, допълват от Военномедицинска академия.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития