Новини - България

Депутатите започват работа с разискване на спешната помощ и парламентарен контрол
Прочетена: 78 пъти

Днес е първият работен ден на народните представители след лятната ваканция. Новата парламентарна сесия депутатите стартират с разисквания за спешната помощ и парламентарен контрол.

 

Точно в 9:00 ще започнат разискванията по питане от народните представители Илиян Тимчев, Георги Йорданов и Валентина Найденова към министъра на здравеопазването Николай Петров относно изпълнение на проекти за модернизация и обучение в спешната помощ и цялостна стратегия за развитието на спешната медицинска помощ. След разискванията депутатите трябва да излязат с решение. Проектът на документа предвижда до 30 септември да бъде проета Наредба за медицински стандарт по спешна помощ. До 30 октомври министърът на здравеопазването трябва да представи пред парламентарната здравна комисия информация за извършената дейност по проекти за модернизация на спешната помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ и обучението на работещите в системата на спешна помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, както и прогнозите за тяхното реализиране. А до края на годината министърът трябва да представи пред комисията и стратегия за развитието на спешната помощ в България.

 

След гласуването на проекта на решение, работата на депутатите ще продължи с традиционния за петъчен ден парламентарен контрол.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития