Новини - България

ДАЗД и педиатричната асоциация ще си сътрудничат в сферата на ранното детско развитие
Прочетена: 470 пъти
Източник: ДАЗД

Председателят на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева и председателят на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. д-р Владимир Пилософ подписаха меморандум за сътрудничество, съобщиха от агенцията.

 

Двете структури ще обединят усилията си за утвърждаване на най-висок стандарт на грижи за опазване на здравето и насърчаване на пълноценното развитие на децата и гарантиране на техните права. Акцент в съвместната им дейност ще бъдат децата от 0 до 3 години и децата с увреждания или хронични заболявания, настанени в социални услуги. Сред педиатричната общност в страната ще бъдат популяризирани съвременните научни постижения и разбирания, свързани с грижата за детското здраве и развитие в най-ранна възраст. Ще се реализира застъпничество за здравни политики, стандарти и програми, ориентирани към превенция, промоция на здравето, насърчаване на развитието и благосъстоянието на децата в най-ранна възраст, за изпълнение на холистични политики и за разработване на междусекторна стратегия за ранно детско развитие.

 

Чрез партньорството между двете организации ще бъдат обучени медицински специалисти за работа с деца, както и екипите на социалните услуги от резидентен тип за деца с увреждания.      

 

Пълният текст на меморандума, можете да прочетете ТУК.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития