Новини - България

Държавната фирма за ваксини „БУЛ БИО“ е част от националната сигурност, според президента Радев
Прочетена: 345 пъти
Снимка: Президентство на Република България

Президентът Румен Радев подкрепя запазването на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД като една от основните структури на националната сигурност в областта на здравеопазването и като предприятие, което с продуктите си е доказало, че е уважаван световен производител на ваксини и  ежедневно работи за издигане на репутацията на България по света. Това съобщава прессекретариатът на държавния глава след проведена вчера среща между президента и управителя на държавната фирма „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД Сашо Ганов. По време на срещата са обсъдени проблемите и възможностите за развитие пред компанията като държавно предприятие.  

 

От президентската институция уточняват, че дружеството е сред четирите световни производители на ваксината срещу туберкулоза – БЦЖ, редом със Санофи Пастьор - Франция и тези от Индия и Япония.

 

Ваксината на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД притежава златен стандарт на Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ, които са ангажирани с доставката на ваксини за развиващите се страни в света, допълват от президентството.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития