Новини - България

Даряват пелени на 20 родилни отделения след гласуване във Facebook
Прочетена: 314 пъти

Двадесет родилни отделения в България ще получат от Pampers дарение от пелени, но ако съберат достатъчно подкрепа във Facebook. Гласуването за град започва днес на адрес  http://bit.ly/2gORF1Z и приключва на 31 декември, когато ще бъдат обявени и публикувани печелившите.

 

Всеки глас подпомага и световната кампания на Pampers и УНИЦЕФ „1 пакет = 1 ваксина“. Партньорството в тази инициатива е от 11 години.

 

Благодарение на милиони бебета по света, от началото на кампанията Pampers помага на УНИЦЕФ да елиминира неонаталния тетанус в 19 страни, като остават още 19. 

„До този момент сме извървели половината път към целта да премахнем болестта навсякъде, където тя все още е заплаха. За 11 години годишната смъртност от неонатален тетанус  при новородените е намаляла с повече от 60%“, казват от организаторите.

Данните показват, че за 67 милиона жени все още съществува риск от тази всъщност лечима болест. Тези 67 милиона жени и техните бебета живеят в трудно достъпните райони в страни с ниски доходи и нямат достъп до качествено здравеопазване. На много места неонаталният тетанус е все още главна причина за детската смъртност заради липсата на адекватни здравни услуги, имунизации и хигиенни практики. Въпреки че болестта е предотвратима чрез една единствена ваксина, 49 000 хиляди новородени умират всяка година от неонатален тетанус. Това означава, че в тези страни на всеки 11 минути умира по едно бебе.

 

От компанията съобщават, че продължават да подкрепят УНИЦЕФ в усилията да елиминира неонаталния тетанус във всяка страна, където той все още е заплаха, като даряват средствата, необходими за покупката на една ваксина, или помагат за нейното доставяне.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития