Новини - България

Дариткова за Фонда за лечение на деца: Питайте министъра чрез здравната комисия
Прочетена: 645 пъти
Снимка: Redmedia

В рамките на редовния блицконтрол по време на заседанието на парламентарната Комисия по здравеопазване този четвъртък (6 октомври), здравният министър д-р Петър Москов ще бъде принуден да обясни на народните представители какво се случва във Фонда за лечение на деца. Това обяви председателят на комисията д-р Даниела Дариткова по време на Третата годишна конференция на в. "Капитал" „Може ли здравният сектор да бъде следващият двигател на икономическия растеж“ .

"Вече сме обявили програмата на комисията по здравеопазване, в която фигурира точка за блицконтрол и в рамките на тази точка аз ще поставя въпрос за функционирането на Фонда, за финансовото обезпечаване на институцията и за необходимостта от диалог, за да се решат проблемите и да се повиши доверието в тази толкова важна структура", коментира д-р Дариткова.

По думите й в момента има обществено напрежение и са необходими повече прозрачност и диалогичност, за да се уточнят проблемите и да се направят стъпки за тяхното решаване.

 

Д-р Дариткова коментира и предтоящия тази сряда протест на родители срещу ръководството на Фонда пред сградата на Министерството на здравеопазването.

"Аз винаги съм смятала, че по пътя на диалога се постигат по-добрите решения, дълготрайни във времето, отколкото чрез протести. Комисията по здравеопазване е отворена и всеки, който има въпроси, може да ги постави своевременно така, че те да стигнат до министъра на здравеопазването. Смятам, че по този начин ще се постигне едно общо успокоение на обществото и ще дадем възможност Фондът да функционира нормално, което е в интерес на тежко боледуващите деца", категорична е д-р Дариткова.

Слава АНАЧКОВА

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития