Новини - В медиите

Дарик радио: Лекарите от Онкологичния център в Пловдив излизат на протест
Прочетена: 538 пъти

На протестно събрание излиза днес персоналът на Комплексния онкологичен център в Пловдив, съобщава Дарик радио. Медиците искат да защитят професията и лечебното заведение от нападките в публикации в медиите, предшествани от разследване на „Господари на ефира“, в което се показва, че в лечебното заведение се извършват операции и се отстраняват органи без това да е необходимо.

 

На пресконференция в петък управителят д-р Красимир Вальов заяви, че няма нарушения на лечебно - диагностичния процес и медицинските стандарти в Онкологичния център. Той и колегите му бяха категорични, че са обект на мощна и грозна корпоративна атака по повод изнесените информации за сгрешени диагнози в предаването и ненужно отстраняване на органи в предаването „Господари на ефира“, но не знаят кой стои зад нея, припомня Дарик радио.

 

В подкрепа на лекарите се обявиха и настоящи и бивши пациенти на лечебното заведение.

 

Вчера кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че началникът на Онкоцентъра остава на поста си, докато не станат ясни окончателните резултати от проверките в лечебното заведение. Тотев беше категоричен, че като принципал Община Пловдив застава безусловно зад болницата като институция, тъй като функционирането й е от изключителна важност.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития