Новини - В медиите

Дарик радио: Догодина отварят висше медицинско училище в Пазарджик
Прочетена: 333 пъти

Още от следващата учебна година ще се търси възможност за разкриване на висше медицинско училище в Пазарджик. От Областната управа декларират тези намерения, след като с правителствено решение институцията си върна собствеността върху сградата, в която доскоро работеше Педагогическият филиал към Пловдивския университет, съобщава Дарик радио.

 

Плановете са във ВУЗ-а да бъдат обучавани специалисти, от каквито лечебните заведения имат най-голяма потребност – акушерки, рехабилитатори, медицински сестри, лаборанти.

 

Дарик припомня, че идеята за разкриване на филиала е на бившия областен управител Трендафил Величков, който проведе и успешни преговори с Медицинския университет - Пловдив. След оттеглянето на Величков от поста колегите му продължават да търсят начини за осъществяването й. Прехвърлянето на базата в активите на Областната управа отвори пред тях отлична възможност, съобщава медията.

 

Имотът е на терен от 7 дка, в които са построени 5 сгради. До 2006 г. в него се помещава Колеж за начални учители. После той е трансформиран във филиал, в който се обучават студенти по 4 специалности до окончателното закриване, след като през лятото на тази година се дипломира последния випуск.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития