Новини - България

Д-р Стефан Константинов за спецакцията: Това трябва да завърши с някакви присъди
Прочетена: 295 пъти
Снимка: Стоп кадър - Нова телевизия

„Отвратително криминално деяние, което два пъти ни удари. Един път като хора, които си плащаме здравните вноски и всъщност с нашите пари някой прави печалба. И вотри път удари болните хора, които имат нужда от тези лекарства. Това е чисто криминална схема, която, надявам се, че тези, които са участвали в нея, ще си понесат заслуженото.“

 

Това каза в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия бившият здравен министър и сега директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология в София д-р Стефан Константинов по повод вчерашната спецакция, при която бе разбита организирана престъпна група за злоупотреба с лекарства у нас.

 

„Но пък от друга страна, такива схеми, заедно с паралелния износ, който стана изключително много популярен, показва всъщност, че в България има лекарства, които са на цени по-ниски, по-атрактивни от европейските, което разбива един мит, който дълги години се ширеше как тук са много скъпи лекарствата, как няма хубаво лекарства и се вижда, че това не е така“, каза Константинов.

 

По думите му е много хубаво, че органите са си свършили работата и това трябва да завърши с някакви присъди. Според него подобни схеми се извършват от ниските нива на системата на здравеопазването – фармацевти и лекари, и не са покровителствани на високо ниво в управлението.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития