Новини - България

Д-р Станимир Хасърджиев: Представихме кандидатурата си в 12 без 5, подготовката трябваше да започне много по-рано
Прочетена: 171 пъти

Би било много хубаво страната ни да бъде избрана за седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) – едно такова домакинство носи значителни ползи като разкриване на нови работни места, развитие на транспортната и цялата друга инфраструктура. Това заяви за Redmedia председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев. 

"Трудността идва от това, че много държави с далеч по-развита инфраструктура и много по-добро ниво на готовност също са сред кандидатите да посрещнат това предизвикателство, което действително е голямо. При тях обаче подготовката е стартирала от години, както във външнополитически план, така и като рекламна стратегия. Ако кацнете на летище Виена, първото, което ще ви посрещне са големите билбордове, които ви информират, че австрийската столица е най-подходящото място за  домакин на ЕАЛ. Реклама, която разяснява предимствата на Виена има навсякъде, дори и в самолетите им", каза още той. 

Д-р Хасърджиев допълни, като българин би се радвал много нашата столица да спечели, но същевременно не може да отмине факта, че подготовката е трябвало да започне много по-рано.

"Ние представихме кандидатурата си в 12 без 5, а това можеше да се направи далеч преди крайния срок и времето да се използва, за да имаме нужната готовност", заключи той.    

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития