Новини - България

Д-р Славчо Близнаков остава директор на УМБАЛ "Св. Анна"
Прочетена: 282 пъти

Директорът на столичната университетска болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков ще продължи да я управлява, е решението на Общото събрание на лечебното заведение. На днешното му заседание д-р Близнаков беше преизбран на поста с почти пълно мнозинство, научи Redmedia от източници в лечебното заведение. 

 

Припомняме, че на ръководната позиция трябваше да се върне предишният директор д-р Димитър Димитров, уволнен от бившия здравен министър д-р Петър Москов, защото е държал парите на болницата в компрометираната по онова време Корпоративна търговска банка (КТБ). Наследникът му в служебното правителство д-р Илко Семерджиев се закани "да върне справедливостта" и д-р Димитров, но противно на очакванията за директорския пост в "Св. Анна" не беше назначен конкурс. Такива се проведоха в "Св. Иван Рилски", "Пирогов" и "Майчин дом", а решението за "Св. Анна" беше оставено на Общото събрание на болницата. 

 

Впоследствие стана ясно, че представителите на държавата в Общото събрание не са подкрепили готвената рокада, заради добрите резултати от управлението на д-р Близнаков. По негово време университетската болница изгради едно от най-големите и модерни спешни отделения в страната и се сдоби с хеликоптерна площадка за въздушен медицински транспорт. Освен това успя да реновира редица клиники, без да натрупа допълнителни дългове. 

 

Слава АНАЧКОВА





Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития