Новини - България

Д-р Николай Шарков поема отново ръководството на Зъболекарския съюз
Прочетена: 375 пъти

Д-р Николай Шарков е избран за председател на Управителния съвет на Български зъболекарски съюз (БЗС). Това стана по време на редовния отчетно-изборен конгрес на съсловната организация. Досега постът се заемаше от д-р Борислав Миланов.

 

Д-р Шарков застава на чело на организацията за трети път. Той е бил зам.председател и главен секретар на съюза преди сегашния му избор. Д-р Шарков е преподавател във Факултета по дентална медицина към Медицински университет – София. На последния Годишен конгрес на Световната дентална федерация, състоял се през септември 2016 г., е избран за член на Съвета на федерацията, като признание за цялостната му професионална дейност. Той е първият българин избран на този висок пост на най-авторитетна организация на лекарите по дентална медицина от цял свят, която има 104-годишна история и обединява повече от 200 национални организации.   

 

Малко след избора си д-р Шарков написа във Фейсбук:

Уважаеми колеги и приятели,

Благодаря от сърце за подкрепата от всички Вас!!!
За мен ще бъде чест да Ви служа!

С уважение,
Д-р Николай Шарков

А ден преди конгреса новоизбраият председател отправи призив към колегите си отново през социалната мрежа:

Уважаеми приятели и колеги,

Утре ще се проведе отчетно-изборният конгрес на Български зъболекарски съюз. Организацията, на която съм отдал 1/3 от съзнателното си съществуване. Организация, за която съм се борил и продължавам да се боря с всички сили в България и по Света. През всички тези години с усилията на всички колеги успяхме да постигнем стабилност и сигурност. Това беше и поради факта, че аз приемам предизвикателствата и не се страхувам от свободата, която професията ни дава. Свобода, заради която си струва да живееш и да се бориш докрай!

Обръщам се към вас с молбата в утрешния ден да гласувате за кандидата за председател, който държи в себе си всички тези качества - стабилност, сигурност, предизвикателност и свобода!

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития