Новини - България

Д-р Николай Коларов е новият директор на УМБАЛ „Св. Анна" – Варна
Прочетена: 2042 пъти
Снимки: МУ-Варна

Асистентът от Катедрата по ортопедия и травматология в Медицински университет – Варна д-р Николай Коларов е новият изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Анна" - Варна, съобщава учебното заведение. Досегашният директор д-р Гален Шиваров се оттегли, за да се фокусира върху научната си кариера.

 

Д-р Коларов завършва медицина през 1989 г. в МУ-Варна и специализира  ортопедия и травматология.  Работи в УМБАЛ „Св. Анна" от 1995 г. и е асистент към Катедрата по ортопедия и травматология в университета. Специализирал е в Белгия, Германия и Швейцария протезиране на големи стави и перипротезни фрактури, а от 2006 г. е сертифициран да извършва самостоятелно тези процедури. В момента подготвя и дисертационния си труд на тема: „Еднополюсно протезиране на фрактура на бедрената шийка при възрастни пациенти."

 

Доц. д-р Боряна Върбанова от Катедрата по педиатрия  на МУ-Варна пое поста на председател на борда на директорите на „Св. Анна“. Тя е завършила медицина в МУ-Варна през 1985 г. В момента е началник на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Св. Анна" и доцент към Катедрата по педиатрия в МУ-Варна. Специализирала е в най-голямата педиатрична болница във Великобритания Great Ormond street hospital в Лондон, която е водещата база за обучение в Европа по детска ревматология, автоимунни болести в централната лаборатория на холандския Червен кръст, както и краткосрочни специализации в Германия и Франция. Тя е член на Европейска асоциация по детска ревматология, а от 2015 г. е национален координатор по детска ревматология в България.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития