Новини - България

Д-р Нигяр Джафер: Очакваме законодателна инициатива за премахването на лимитите за някои болници
Прочетена: 298 пъти

Идеята да бъдат премахнати лимитите за някои болници е интересна, но поражда и много въпроси. Говори се за „структуроопределящи“ болници, за които, според казаното, лимитите няма да важат, но веднага възникват редица съществени въпроси – кой ще определя кои са те, как ще го направи и по какви критерии? Освен това – как ще бъдат разпределени тези болници по територията на страната? Ако в София има над 20 университетски болници, то има региони, където достъпът до здравеопазване е под въпрос“.

Това каза д-р Нигяр Джафер, депутат от ДПС и зам.-председател на Народното събрание, по повод идеята за отпадане на бюджетните лимити за някои болници. Тя добави, че очаква конкретни предложения за нормативни промени и законодателна инициатива, която да постави началото на сериозни обсъждания по темата. „Всичко останало към момента са само слухове, намерения, виждания и разсъждения“, каза д-р Джафер.           

 

По думите й винаги трябва да се коментират предпазливо идеи, които се разпространяват свободно в публичното пространство и за които просто се говори. По-сигурно и по-сериозно е да се обсъждат предложения, които са внесени в Народното събрание и са станали предмет на законодателна инициатива.

През последните години се наслушахме на всякакви идеи - министри идваха и си отиваха, даваха се много и най-различни предложения, които после се забравяха. Имаше и един министър, чиято единствена цел беше нищо да не се промени и да се запази статуквото. Надявам се този път да сме попаднали на министър, който има не само идеи и воля, но ще получи и политическа подкрепа, за да ги реализира, каза депутатът.

Невена ПОПОВА

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития