Новини - България

Д-р Мирослав Ненков става заместник-министър на здравеопазването
Прочетена: 1862 пъти

Бившият министър на здравеопазването в служебното правителство на Георги Близнашки (2014 г.) д-р Мирослав Ненков се завръща в Министерството на здравеопазването, потвърдиха източници на Redmedia. 

 

Известният анестезиолог и координатор по донорство във Военномедицинска академия (ВМА) ще заеме мястото на назначения и уволнен за по-малко от 24 часа управител на болница "Бургасмед" д-р Стоян Апостолов. Така на практика ще стане заместник на доскорошния си шеф във ВМА и настоящ здравен министър генерал проф. Николай Петров.

 

Изборът на д-р Ненков не е изненада, тъй като, както Redmedia вече писа, името му беше сред едно от най-спряганите за заместници в новия екип на ведомството. Освен това той вече е бил помощник на проф. Петров (заедно с другия му заместник Лидия Нейчева), когато той беше здравен министър в служебното правителство на Марин Райков.

 

Д-р Ненков е роден на 15 март 1969 г. в столицата. През 1995 г. завършва "Медицина" в София. По-късно специализира анестезиология и интензивно лечение и практикува в болница "Св. Анна". За координатор по донорство се обучава в Испания и Италия. Последователно трупа опит като такъв в университетските болници "Лозенец" и "ИСУЛ-Царица Йоанна", а от 2009-а е координатор по донорство и част от екипа на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на ВМА.

 

В медицинските среди д-р Ненков е известен с чувството си за хумор, но вицовете му вече са познати и на широката публика, благодарение на трибуната, която всеки ден му дава сутрешният блок на "Дарик" радио.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития