Новини - България

Д-р Кундурджиев поема Комисията по прозрачност за лекарствата
Прочетена: 291 пъти

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев е определен за председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, реши правителството. Той ще замени досегашният представител на ведомството в състава на Комисията д-р Бойко Пенков.

 

Комисията по прозрачност е органът, пред който се обжалват решенията на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, създаващи регулация по отношение на ценообразуването на лекарствените продукти и преценката относно съответствието им с критериите за включване и изключване от Позитивния лекарствен списък.

 

С друго свое решение правителството определи трима нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) във връзка с промените в състава на кабинета. От Надзорния съвет са освободени Зорница Русинова, Адам Персенски и Филип Кирев. За нови членове правителството определи министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник-министъра на здравеопазването д-р Галин Каменов и главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития