Новини - България

Д-р Христо Трунчев поема ръководството на ARPharM
Прочетена: 872 пъти

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) има нов Управителен съвет. Той е избран на редовно отчетно-изборно заседание на Общото събрание на асоциацията.

 

Новият председател на ARPharM е управителят на Novartis Pharma за България д-р Христо Трунчев. А досегашният председател на асоциацията Зоя Паунова, изпълнителен директор на AstraZeneca България, става негов заместник.

 

Останалите членове на Управителния съвет на ARPharM са: д-р Красимира Чемишанска – Amgen; Николаос Ксидиас – GSK; д-р Крум Касабов - Novo Nordisk; д-р Методия Чадиковски – Roche и Орелиен Бретон – Servier. За контрольор на асоциацията е избрана компанията Bayer Healthcare.

 

„Новото ръководство на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България ще продължи усилията на организацията в посока подобряване на достъпа на българските пациенти до качествено, съвременно и ефективно лекарствено лечение и ще си сътрудничи с всички държавни институции и организации, които си поставят същата цел“, уточняват от ARPharM.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития