Новини - България

Д-р Димитър Петров встъпи в длъжност като подуправител на НЗОК
Прочетена: 379 пъти

Точно ден след уволнението на юриста Иванка Кръстева като подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), длъжността вече заема здравният експерт д-р Димитър Петров, съобщават от пресцентъра на ведомството.

 

Още с встъпването си в длъжност д-р Петров е провел среща с представители на фармацевтичния бранш по развихрилите се напоследък спорове за терапията на болните с Хепатит С. Компаниите са поканени в НЗОК за договаряне на допълнителни отстъпки за лекарствата, прилагани при лечение на хроничния вирусен Хепатит С, във връзка с предстоящата актуализация на утвърдените от Надзорния съвет на НЗОК изисквания за заболяването (в сила от 16 януари 2017 г.).

 

Притежателите на разрешения за употреба са изразили своето удовлетворение от възстановения диалог с институцията в полза на пациентите. Въпреки това уточняването на конкретните отстъпки е било отложено до избирането на нов председател на Комисията за договаряне на отстъпки на лекарствени продукти, след което фармацевтичните фирми ще бъдат поканени отново.

 

С разширяването на медицинските критерии ще се осигури възможност за лечение с директнодействащи антивирусни средства на диагностицираните пациенти с вирусен хепатит С, както на тежките, така и на леките форми на заболяването, допълват от пресцентъра на НЗОК.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития