Новини - България

Д-р Димитър Петров става подуправител на НЗОК отново
Прочетена: 1039 пъти

Експертът в здравеопазването д-р Димитър Петров ще бъде новият подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), научи Redmedia. Още утре се очаква той да замени отстранената днес от поста Иванка Кръстева.

 

Потърсен за потвърждение на информацията д-р Петров каза лаконично:

„Не отричам, но докато не стане факт не мога и да потвърдя“.

Д-р Димитър Петров беше директор на НЗОК в периода 2002 - 2003 г. за около 11 месеца. След това дълги години бе експерт към Български лекарски съюз като подпомагаше преговорния процес за подписването на Националния рамков договор с НЗОК. През март 2015 г. бе назначен за подуправител на касата от сегашния й управител д-р Глинка Комитов. Няколко месеца по-късно Петров си подаде оставката, заради несъгласие с водената здравна политика. На негово място дойде Иванка Кръстева, която до тогава бе съветник на тогавашния здравен министър д-р Петър Москов.

 

Няколко дни след смяната на властта рокадите в здравната каса започнаха отново. По-рано днес стана ясно, че Кръстева е отстранена от поста, но от НЗОК така и не обясниха каква е причината. На нейното място обаче още от утре се очаква да се завърне д-р Петров.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития