Новини - България

Д-р Десислава Кателиева и д-р Ивелина Георгиева се борят за шеф на центъра за обучение в спешната помощ
Прочетена: 1152 пъти
Снимка: Д-р Ивелина Георгиева (ляво) и д-р Десислава Кателиева (дясно)

Двама кандидати са допуснати до конкурса за длъжността „директор” на Национален център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, обявен със Заповед № РД-15-1085/11.09.2017 г., става ясно от сайта на Министерството на здравеопазването. В надпреварата ще се съревновават д-р Десислава Петкова Кателиева и д-р Ивелина Колева Георгиева – Стойнова.

 

Припомняме, че д-р Кателиева е председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ. Тя често се появява в медиите, като представител на гилдията, с критики срещу решенията на управляващите в спешната помощ. В началото на годината тя бе уволнена от болница „Пирогов“. Отстраняването си Кателиева определи, като поръчка на тогавашния служебен здравен министър д-р Илко Семерджиев. От болницата пък обясниха, че медикът е бил при тях на вотри договор и е надхвърлил часовете, в които може да работи по закон.

 

Д-р Георгиева пък е била шеф на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Сливен, след това няколко години оглавява дирекция „Медицински дейности“ в здравно министерство, която отговаря и за политиките в областта на спешна помощ. На тази позиция тя често отговаряше пред медиите на въпросите, свързани със спешна помощ, от името на министерството. От няколко месеца д-р Ивелина Георгиева работи в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМ) в София.


От здравно министерство обясняват, че допуснатите кандидати трябва да представят концепция за стратегическо управление на тема: „Управление и развитие на Национален център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ” в срок до 17.00 ч. на 21.09.2017 г. в Министерството на здравеопазването, гр. София, площад „Света Неделя” № 5 – Деловодство. Препоръчителният обем на концепцията е до 20 стандартни  машинописни страници.    


Критериите за преценка на концепцията пък са: съответствие с темата на концепцията, логическа последователност на изложението, аргументиране на направените предложения, познаване на нормативната уредба и на спецификата на работата, езикова култура.


Устната защита на представената концепция ще се проведе на 26.09.2017 г. от 10.00 ч. в Министерството на здравеопазването, а интервюто за устно издържалите защитата ще се проведе същият ден от 13.00 ч.


Недопуснати до конкурса кандидати няма, съобщават още от ведомството.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития