Новини - България

Д-р Дечо Дечев: Охраната на болниците е важна, но най-важно е да се изплати цялата им дейност
Прочетена: 210 пъти

Проблемът за сигурността в лечебните заведения е много важен и замисълът да се даде право на ръководителите да осигуряват охрана е като цяло една положителна идея. Това каза пред Redmedia директорът на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев по повод внесен законопроект за промяна в Закона за лечебните заведения, с който група народни представители предлагат болниците да осигуряват охрана на пациентите и персонала при условия и ред, регламентирани с наредба на министъра на здравеопазването и министъра на вътрешните работи. По думите му в ръководеното от него лечебно заведение досега не е имало неприятни инциденти, каквито се случват напоследък на други места.

 

Според д-р Дечев част от задълженията на ръководителите на болниците е да създадат спокойни и безопасни условия на труд, за да могат лечебните заведения да изпълняват нормално функциите си.  

„Не охраната е най-важното нещо, от което трябва да започнат обсъжданията през новия парламентарен сезон“, категоричен бе директорът на УМБАЛ „Св.Иван Рилски“ и подчерта, че ако има нещо съществено, което не търпи отлагане, това е изплащането на цялата извършена дейност на болниците.

Логично и целесъобразно е да се мисли за сигурността на медици и на пациенти, това от което трябва да се тръгне обаче е именно заплащането на всичко изработено от болниците, на цялата дейност, която е проверена и за която е установено, че отговаря на качеството, обобщи д-р Дечев.   

 

Невена ПОПОВА





Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития