Новини - България

Д-р Дариткова към депутатите: Не ползвайте здравеопазването за политически дивидент
Прочетена: 331 пъти

Системата на здравеопазването се нуждае от сериозни реформи, а за да се случат те, е необходим консенсус между всички политически формации в Народното събрание. Това заяви председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на първото редовно заседание на комисията.

"Разчитам на това, че всички ние заедно ще обединим усилията си, независимо дали сме управляващи или опозиция, да търсим добрите решения, които да стабилизират здравната система и да намерим тези решения, които да бъдат в интерес на българските граждани", каза д-р Дариткова.

Тя призова колегите си народни представители да не злоупотребяват с политическите си позиции, а посланията им да са ясни и лишени от излишен подтекст.

"Ще ви помоля да избягвате политическите залитания и употребата на сектор "Здравеопазване" за политически дивидент, защото ви уверявам, че това не носи голям позитив във времето", добави д-р Дариткова.

Преди официалното начало на заседанието новият министър на здравеопазването генерал проф. Николай Петров представи пред народните представители своите заместници и политическия кабинет на ведомството.

 

Слава АНАЧКОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития