Новини - България

Д-р Бойко Пенков за КОЦ Пловдив: Ужасяващо е! Тук трябва да падат глави
Прочетена: 1229 пъти

Всеки момент се очаква докладът от проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив да бъде предоставен на Министерството на здравеопазването. Това съобщи пред журналисти в парламента заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Проверката в лечебното заведение се извършва заради изнесените документи в разследване на „Господари на ефира“, според което в лечебното заведение са правени операции без основание и са отстранявани органи на пациенти без това да е необходимо.


Проверката на експертите е била разширена и не е обханала само конкретните случаи, изнесени в предаването. По предварителни данни инспекторите са открили и други нарушения, обясни заместник-министърът. Той определи случилото се онкодиспансера като ужасяващо и каза:

„Тук трябва да падат глави“.

Д-р Пенков добави, че все още не е ясно дали в другите онкодиспансери ще бъдат назначавани проверки, но със сигурност режимът ще бъде затегнат навсякъде. Той добави, че по принцип КОЦ-овете са подложени на по-сериозни проверки.

 

Слава АНАЧКОВА

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития