Събития -

юни 2016

ПВСЧПСН
  
   
17 юни
Петък
Четвърта годишна конференция на Българската асоциация по медицинска онкология
Хотел Маринела
гр. София, бул. Джеймс Баучер 100
16:00 - 20:00 ч.

На 17.06.2016 г., петък, от 16:00 ч. в столичния Хотел Маринела ще бъде открита Четвъртата годишна научна конференция на Българската асоциация по медицинска онкология (БАМО). Форумът продължава два дни, до 19.06.2016 г. включително, и е посветен на постиженията в диагностиката и лекарственото лечение на солидните злокачествени тумори – новости от ASCO 2016.

 

Организатори са Българската Асоциация по Медицинска Онкология с председател проф. д-р Константа Тимчева, ръководител на Клиниката по медицинска онкология в МБАЛ "Надежда", и Българската Национална Асоциация по Онкология (БНАО) с председател проф. д-р Страшимир Каранов.

 

Поканените лектори са известни български учени, работещи в областта на химиотерапията, хирургичното лечение, лъчелечението, патоморфологичната и образна диагностика, епидемиологията и генетиката. Очаква се да бъдат представени и възможностите за съхраняване на фертилността при онкологично болни като гаранция за запазване на добро качество на живот и за създаване на поколение.

 

За първи път е предвидена "Сесия за млади онколози" , насочена към младите специалисти – специализанти и студенти. В нея ще участват двама от гостуващите лектори, ще се провежда изцяло на английски език, ще бъдат представени и клинични случаи от млади онколози.

 

Повече за конференцията и за програмата по дни можете да откриете на сайта на Болница "Надежда"