Новини - България

Частните болници ще протестират от днес
Прочетена: 558 пъти

Частните болници ще протестират по 1 час в рамките от 12:00 до 13:00 часа от днес, съобщиха от Националното сдружение на частните болници (НСЧБ). Екипите ще излизат пред сградите на лечебните заведения, в които работят. В лечебните заведения ще бъдат поставени плакати, а лекарите ще носят лентички - „Протест“ на своите престилки.

 

Лекарите настояват за отмяна на служебно подписания анекс към Националния рамков договор за 2015 г., да не се закриват лечебни заведения, чрез Националната здравна карта, както и да се изгради национална здравна информационна система, вместо система за пръстови отпечатъци.

 

Лекари от частните болници ще се включат в сряда, 06.04.2016 г., от 15:00 часа в националния протест, организиран от Български лекарски съюз (БЛС), пред Министерски съвет. Той ще се проведе под надслов „Истинска реформа за истинска медицина“.

 

Във Фейсбук се прави организация за подкрепа на лекарския протест в сряда. Създадената група носи името „Искаме реформа, а не имитация“. В нея по-малко от 200 души са заявили присъствие, а около 300 проявяват интерес към събитието, но е ясно дали ще го подкрепят  лекарите на площада.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития