Новини - В медиите

bTV: Масов бой и мистериозна смърт в пловдивския психодиспансер
Прочетена: 346 пъти

Медицинска сестра в пловдивския психодиспансер била нападната от буйстващ мъж, а част от пациентите се нахвърлили с юмруци върху него. Ден по-късно мъжът умира в болницата, но за случая се разбира чак днес, тъй като нито една институция не е уведомена за него, съобщи в репортаж bTV.

 

Преди няколко дни медицинската сестра Маргарита Йончева, която работи в мъжкото отделение, е нападната от 61-годишния Спас  Радушев. Мъжът е  докаран от Лъки от полицаи, които го настаняват принудително в отделението.

"Взимах му кръв и това отключи нещо и го провокира. Каза ми: "Коя си ти, че ще ми взимаш кръвта?" и ме нападна с юмруци", обяснява потърпевшата сестра.

Минути след инцидента в отделението настанало истинско меле. Останалите пациенти се нахвърлили върху Спас да го бият и така спасили сестрата от по-тежки удари.

 

Само ден след побоя мъжът умира в болничното заведение, а управата на центъра за психично здраве не уведомява никого за инцидента между пациента и медицинската сестра.

 

Роднините на Спас Радушев остават шикорани от новината за внезапната му смърт, но получават друго обяснение за случилото се.

"Както си е стоял и е паднал и два часа са го свестявали и не е издържал", споделя пред телевизионните камери Красимир Радушев, син на починалия пациент.

Когато синът прибира тялото на баща си обаче, открива, че окото му е насинено. В резултат в момента се води разследване от криминална полиция.

 

 

РЗИ-Пловдив научава за инцидента от медиите и също е назначило проверка.

"Ако се докаже версията, че смъртта е насилствена, ще изпратим наличната документация в Изпълнителна агенция "Медицински одит" и е в техните правомощия да направят друга проверка. Ако устаановят, че наистина се касае за нещо подобно, тогава могат, освен да налагат санкции и глоби, да дадат под съд виновните", подчерта директорът на РЗИ-Пловдив Аргир Аргиров.

По думите му институциите не са уведомени, защото са смятали, че става дума за смърт, настъпила по естествен начин.

 

С цялата история можете да се заподнаете ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития