Новини - В медиите

bTV: Байрям все пак ще замине за операция в Германия
Прочетена: 523 пъти
Снимка: Стоп кадър - bTV

9-годишният Байрям, който се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, все пак ще замине за Германия. Добрата новина съобщи пред bTV бабата на момчето Селима.

 

Днес Байрям е прегледан от директора на болница „Лозенец“ и национален консултант по трансплантология проф. Любомир Спасов. След направените му изследвания специално създаденият за случая съвет на лекарите в болницата, трябваше да реши дали момчето може да бъде оперирано там. След продължил повече от четири часа консилиум, от болницата са уведомили бабата и дядото, че детето ще бъде изпратено за операция в Германия.

 

Все още няма дата кога ще се случи това, но семейството е получило уверението, че пътуването ще е в най-кратки срокове, предвид тежкото състояние на детето.

 

Припомняме, че по решение на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца“ (ЦФЛД) 9-годишният Байрям Али трябваше да замине в понеделник за Германия, където да бъде трансплантирано. Ден преди датата на отпътуване обаче момчето бе спряно от Министерството на здравеопазването, за да се извърши операцията в България. Мотивът – проф. Любомир Спасов е изразил становище, че трансплантацията може да се извърши в ръководената от него болница.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития