Новини - В медиите

БТА: МУ-Плевен ще обучава и чуждестранни студенти по фармация
Прочетена: 270 пъти

Медицинският университет в Плевен ще обучава и чуждестранни студенти по фармация, както и българи, платено обучение, извън държавната поръчка, съобщава БТА като се позовава на ректора проф. д-р Славчо Томов.


Вече са предприети стъпки за акредитацията на платено обучение в новооткрития факултет "Фармация", защото тази година е проявен изключително голям интерес към новото учебно звено. Български младежи, които са се представили успешно на изпитите, но са останали извън класирането, са настоявали за платено обучение. Имало е и многобройни запитвания от чужбина от млади хора, които имат желание да се образоват във факултет "Фармация" в Плевен.


По време на кандидат-студентската кампания за първия прием на студенти е имало 200 кандидати от цялата страна за 30 места.

 

Според декана на факултета проф.Тони Веков, големият интерес е предизвикан от специалния, нов за България, фокус на обучение - към фармацевти за индустрията, за клинични изпитания на лекарства и медикаменти, за клинични фармацевти в здравни заведения, фармацевтичен маркетинг, освен традиционните специалисти за аптеките.


В новопостроената база за учебното звено ще работят супермодерни лаборатории, които ще представят в умален вид фармацевтично производство, което ще бъде изключително важно за практиката на студентите. Специалната апаратура е поръчана и ще бъде инсталирана до края на 2017 година. На нея ще работят третокурсниците. На практика с учебни цели ще произвеждаме лекарства в малки количества, обяснява деканът.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития