Новини - България

Бойко Борисов: Болницата в Шумен се нуждае от кръв за пострадалите от взрив на цистерна в Хитрино
Прочетена: 338 пъти

„Обръщам се към всички граждани, които могат да помогнат. Докладваха ми, че болницата в Шумен се нуждае от кръв. Непрекъснато се приемат нови пострадали. Моля, всеки който може, нека кръводари за спасяване на пострадалите“.

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във „Фейсбук“ във връзка с инцидента в Хитрино, където тази сутрин около 5,45 часа в района на гарата възникна взрив на влакова цистерна, превозваща пропан-бутан.


Министър-председателят добавя, че е създадена организация за евакуиране на хората в района на инцидента. На място на произшествието са изпратени 12 пожарни и спасителни екипа от Шумен, Търговище, Варна и Русе, както и екипи на Бърза помощ.


„При нужда имаме готовност да изпратим още екипи. Колегите се опитват да овладеят ситуацията. В момента пътувам към мястото“, добавя Борисов в социалната мрежа.

В ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия директорът на болницата в Шумен съобщи, че от центъра по трансфузионна хематология във Варна са обещали да осигурят необходимото количество кръв. Освен това началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Николай Петров се е свързал с колегите си в Шумен и е гарантирал, че неговата болница ще окаже пълна медицинска подкрепа.


Загиналите при инцидента са петима, като един от тях е починал в болицата в Шумен. Пострадалите са над 25 души.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития