Галерия - Фото

Босилеградски дни на благодарността във ВМА
Прочетена: 816 пъти

С богата фолклорна програма, сърдечни думи на благодарност и добри новини служителите на Военномедицинска академия и сънародниците ни от гр. Босилеград изпратиха отиващата си 2016 година.

 

По традиция българите от Западните покрайнини се поклониха пред медицинските специалисти, които години наред се грижат за здравето им.

 

Босилеградският ден на благодарността започна с добри новини, съобщени от началника на болницата генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н. Дългът на ВМА от 33 млн. лв. към 30 септември 2016 г., вече е намален на 15 млн. лева.

"Това се дължи на всички нас заедно, нашите усилия са видими, нашите резултати са реални. Уважението и признанието, което получаваме от институциите и пациентите, са единственото условие за това какво представлява ВМА – че ВМА е най-добрата, най-предпочитаната болница, с най-високо качество на лечебния процес и с най-добро отношение към пациентите", изтъкна проф. Петров. 

Началникът на болницата изказа своята огромна благодарност към жителите на Босилеград и за организираните няколко кръводарителски акции в Центъра по трансфузионна хематология. И в днешния ден, включително, имаше 15 души, които дариха кръв безвъзмездно.

"Обичаме ви. Благодарим ви, че ни лекувате от сърце и ни приемате с отворена душа. Благодарим, че във всеки един момент сте готови да ни помогнете. Благодарим на генерал Петров, че отговаря мигновено на обажданията ни, защото знае, че всеки един повик може да значи живот", заяви кметът на гр. Босилеград Владимир Захариев.

Кръшни хора и вкусни домашно приготвени гозби допринесоха допълнително за празничното настроение.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития