Новини - България

Борисов за арестите във Фонда за лечение на деца: Министър Москов отдавна е подал сигнал
Прочетена: 505 пъти

„Министър Москов отдавна е подал сигнала. Службите го работят. Покрай лекарските протести малко се забавиха действията, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани. По-късно предполагам, че службите и прокуратурата ще дават подробности“. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Център „Фонд за лечение на деца“ вчера, при която бяха арестувани директорът на структурата Павел Александров и още 7 души за корупционни практики.

 

Министър-председателят изрази надежда, че нередностите ще се докажат в съда, а замесените в тях – ще понесат отговорност.

 

„Аз съм от хората, които искат много бързо да се случват нещата, но за да има успехи в съда и да има осъдени и наказани, трябва службите да избродират това, което правят. За това се наложи по-дълго да се използват СРС-та и свидетелски показания, за да могат да си свършат по-добре работата”, каза Борисов и добави: „Ако са събрали веществените доказателства такива, каквито твърдят пред мен, че са събрали, пред специализирания съд те ще издържат".

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития