Новини - България

Борисов: В здравеопазването няма конфликт, просто трябва да си говорят повече
Прочетена: 532 пъти

В здравеопазването няма конфликт, просто трябва да си говорят повече, защото за разлика от друг път, сега не се говори за пари, не се говори за някакви непреодолими пречки. Това каза пред журналисти в Сандански министър-председателят Бойко Борисов във връзка с лекарските протести, съобщиха от Правителствената информационна служба.

 

Според премиера в системата има страх от по-големия контрол, който трябва да бъде въведен със здравната реформа. "Крайно време е обществото да спре да задава въпроси: "Източва ли се здравеопазването". Миналата година с над 450 млн. лв. дофинансирахме касата. Усетиха ли хората с половин милиард по-добро здравеопазване? Аз мисля, че не", категоричен бе премиерът.

 

"Оттук-нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да съумее да обясни всяко свое действие и наредба. Той е диалогичен човек", каза още Борисов.

 

Той заяви, че лекарите и медицинските работници могат да получат по-добро възнаграждение като се спре източването на здравната каса.

 

Във връзка с въвеждането на електронния идентификатор в лечебните заведения, премиерът посочи, че е имало същата съпротива в парламента срещу гласуването с чужди карти. Но в момента, в който е било въведено гласуването с пръстов отпечатък, "изведнъж цялата измама с карти" e приключила.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития