Новини - България

Болница "Тракия" сформира групи за психоемоционална подкрепа
Прочетена: 292 пъти

Групи за психологическа, емоционална и социална подкрепа ще помагат на пациентите да оздравяват, съобщиха от болница "Тракия".

 

Заболяванията, особено, когато са хронични, водят не само до физически, но и до емоционален, психически и дори до социален дискомфорт. Те оказват влияние както на болните хора, така и на семействата им, затова експертите в болницата ще работят с всички.

 

Групите ще се водят от психолог и социален работник. В приятелска атмосфера, заедно със специалистите, всеки от участниците ще може да сподели проблемите, с които се е сблъскал по време на борбата си със своето заболяване и да получи нужната подкрепа. Освен това ще има възможност да усвои по-ефективни начини за справяне с тревогите си, да изгради нови поведенчески модели за взимане на работещи решения.

 

Всяка група ще бъде съставена от не повече от 10 души, поверителността на информацията, която се споделя, ще бъде гарантирана. Срещите ще продължават около час и трийсет минути. Терапията ще е напълно безплатна за пациентите на болницата и техните близки.

 

Сформирането на групите започва от 15 август. За записване и повече информация желаещите могат да се обърнат към "Център на пациента" в болница "Тракия" на телефон – 0882 988 962, и имейл – patient@trakiahospital.com.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития